Aktivnosti

Sportsko-rekreativne aktivnosti se provode u  grupama do 25 osoba pod stručnim vodstvom fizioterapeuta. Grupe su organizirane u gradskim naseljima Siget, Sloboština i Zapruđe, a za starije osobe s područja Sopota, Utrina i Travnog vježbe se provode u prostoru Doma. Grupa „Potočnice“ nastupa na raznim manifestacijama i prezentira navedene aktivnosti. U boćarsku grupu uključeni su članovi GC-a i korisnici Doma koji se okupljaju za vrijeme lijepog vremena na domskom boćalištu.

Projekt se provodi i kroz radno-kreativne radionice za izradu nakita, tehnika qulling, likovna, ručni rad i dr. Voditelji radionica se uvijek iznova trude uvesti nove tehnike i materijale u svom radu, kako bi potakle korisnike na razvoj novih vještina. Cilj je očuvanje motoričkih i mentalnih sposobnosti, a posebno  je važno naglasiti zadovoljenje emocionalnih i socijalnih potreba polaznika.

Od kulturno-zabavnih aktivnosti djeluju dramska i plesna grupa, plesne večeri, poetski susreti i dr. Plesna grupa s dugogodišnjom tradicijom nastupanja, postigla je zapažene rezultate na mnogim natjecanjima i manifestacijama. Članovi dramske grupe samostalno pišu tekstove, osmišljavaju scenografiju i kostimografiju.

Jedanput tjedno u Domu se radi druženja okupljaju članovi Kluba umirovljenika Matice Novi Zagreb.

Navedene aktivnosti prilika su za druženje i povezivanje, međusobnu razmjenu iskustava te sklapanje novih poznanstava. Prema provedenom istraživanju od 2007. godine o utjecaju Projekta na kvalitetu života, dobiveni rezultati pokazuju da 80% ispitanika izražava zadovoljstvo s uključivanjem u aktivnosti što doprinosi osjećaju veće socijalne uključenosti i uspješnijem zadovoljavaju vlastitih potreba.