O nama

Na području Novog Zagreba 1977. godine otvoren je prvi Dom umirovljenika pod nazivom Braća Gluhak.

Tvorci idejnog projekta bili su arhitekti Đuro Mirković i Tomislav Petrinjak, koji su za iznimnost svoga djela dobili nagradu grada Zagreba.

Nova hrvatska država donosi i novo ime Doma – Sveta Ana od 20.12.1992. godine s posvetom pok. biskupa Marka Culeja. Ime nije slučajno odabrano. Prva sveta misa u Domu održana je 26. srpnja 1990. godine na blagdan Svete Ane.

Dom se sastoji od stambenog dijela sa 171 i stacionarnog sa 118 mjesta.

Dom djeluje kao javna ustanova te u skladu s tim obavlja djelatnost pružanja usluga stalnog smještaja – odnosno stanovanja, prehrane, održavanja higijene, stručnog socijalnog rada, brige o zdravlju i zdravstvene njege te usluge radnih aktivnosti i korištenja slobodnog vremena.

U Domu postoje sljedeće organizacijske jedinice: Odjel za zdravstvenu skrb, njegu i rehabilitaciju; Odjel prehrane, higijene i tehničkih poslova koji u svom sastavu ima: Odsjek pripremanja jela i njihove distribucije te Odsjek higijensko-tehničkih i pomoćnih poslova; Odjel računovodstvenih i općih poslova; Odjel cjelodnevnog boravka i pomoći i njege u kući te poslovi socijalnog rada koji se organiziraju bez ustrojavanja odjela i pod neposrednim su rukovođenjem ravnatelja.