Dnevni boravak

Navedeni oblik skrbi pružamo od 2006. godine u prilagođenom prostoru Doma, u vremenu od 6 do 16 sati. Prostor obuhvaća veliku dnevnu sobu s čajnom kuhinjom, dvije sobe za odmor, dva sanitarna prostora i terasu s izlazom u vrt. Kapacitet boravka je deset mjesta.

Što je dnevni boravak?

Dnevni boravak je oblik skrbi izvan vlastite obitelji, a namijenjen je starijim osobama koje žive u vlastitom domu, a tijekom radnog tjedna koriste usluge: boravka i prehrane, održavanje osobne higijene, brige o zdravlju, njege, psihosocijalne rehabilitacije, organiziranje slobodnog vremena, prijevoza i dr.

U program rada uključeni su stručni djelatnici: socijalna radnica, medicinska sestra, njegovateljica i fizioterapeut – radni terapeut.

Interes za uslugom iskazuje se putem obrasca zahtjeva i privole koji se predaju socijalnoj službi. Uz zahtjev je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice, odreska mirovine i presliku važnije zdravstvene dokumentacije. Prije sklapanja ugovora o smještaju u dnevni boravak potrebno je pribaviti i druge preslike s popisa dokumentacije.

Cijena boravka određuje se prema stupnju usluge koja je korisniku potrebna.

Cjenik usluga

Potrebni obrasci:

Zahtjev za dnevni boravak:

Preuzmi

Obrazac privole ispitanika:

Preuzmi

Boravak - potrebni dokumenti:

Preuzmi

Osobni list i kartica korisnika:

Preuzmi

Liječnička potvrda za prijam u dnevni boravak:

Preuzmi

E-mail

izvaninstitucija@sv-ana.hr

Telefon

Gerontološki centar
01/ 6695 305