Dragi volonteri i volonterke

ako želite odvojiti dio svog slobodnog vremena i posvetiti ga starijim osobama na način da im pomognete, razveselite ih te spojite ugodno s korisnim, pridružite nam se.
Postoji više pozicija na kojima možete volontirati, a jedna od najčešćih je druženje s korisnicima. Ovisno o specifičnim znanjima i vještinama volontera, moguće je organizirati kreativne radionice, tečajeve stranih jezika, informatičku radionicu i drugo.

Druženje s korisnicima

Ako želite odvojiti dio svog vremena i posvetiti ga druženju sa starijim osobama kako bi im život u Domu bio što kvalitetniji i sadržajniji, svakako nam se javite. Starija osoba se ponekad može osjećati osamljeno, a vaše društvo će na nju djelovati pozitivno. Svojim dolaskom i razgovorom s našim korisnicima, učiniti ćete njihov dan ljepšim i ispunjenim.

Tečaj njemačkog jezika

pod vodstvom profesorice njemačkog i engleskog jezika
Jasne Milojević započeo je u Domu 2012. godine. Profesorica volonterski vodi tečaj, a održava se petkom s pauzom u ljetnim mjesecima. Polaznici su korisnici Doma i ostali zainteresirani umirovljenici.

Dramska grupa

koju je pokrenuo književnik Tihomir Horvat, okuplja se prema potrebi. Voditelj dramske grupe je višekratno nagrađivani književnik i član Društva književnika Hrvatske koji je do sada napisao tekst za tri skeča, a za tekst „Kavica i prst“ osvojio je 1. nagradu za najbolji tekst na Danima scenske igre 2018. godine u Domu za starije osobe Medveščak.

Kreativna radionica

pod vodstvom instruktorice Jelene Kasun bavi se izradom
prigodnih predmeta i ukrasa te se na taj način obilježavaju nadolazeći blagdani i praznici kao što su Božić, Uskrs, Valentinovo i dr. Radionice se održavaju petkom, a polaznici su korisnici Doma.

Pratnja u bolnicu

Potrebni su nam volonteri i volonterke koji bi bili pratnja našim korisnicima na unaprijed dogovorene liječničke preglede. U to bi bila uključena pomoć u snalaženju bolnicom te razgovor i druženje za vrijeme samog čekanja na pregled. Način prijevoza do bolnice je dogovoren od strane Doma. Ovaj tip pomoći je od iznimnog značaja za naše korisnike te ukoliko raspolažete slobodnim vremenom i imate želju pomoći, svakako nam se javite.

Prikazivanje filmskih projekcija

Željeli bismo organizirati filmske projekcije za korisnike u prostorijama Doma na tjednoj ili mjesečnoj bazi, a volonter bi pomagao pri samoj organizaciji i proveo vrijeme s korisnicima za vrijeme prikazivanja.
Ovim projektom želimo upotpuniti i uljepšati dan našim korisnicima, a ako ste vi zainteresirani, pridružite nam se.